Binnen de Nederlandse overheid zijn verschillende ambtenaren werkzaam. Deze ambtenaren kunnen worden onderverdeeld in de sectoren waar zij werkzaam zijn. De Nederlandse overheid is onderverdeeld in verschillende sectoren en elke sector heeft een aparte rechtspositieregeling. De rechtspositie van een ambtenaar is afhankelijk van de sector waarin hij of zij werkzaam is. Er bestaan dus diverse ambtenaren met verschillende rechtspositieregelingen.

Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Rijksoverheid is het algemeen rijksambtenarenreglement (ARAR) van toepassing. Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Provincies is de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP) van toepassing.

Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de gemeente is de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en de Uitwerkingsovereenkomst (CAR\UWO) van toepassing. Voor de grote gemeentes gelden aparte rechtspositieregelingen.

Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Politie is het Besluit algemene rechtspositie politie (Barp) van toepassing.

Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Defensie het Algemeen militair ambtenarenreglement (AMAR) en het (BARD) van toepassing.

Neem direct contact op:

We reageren altijd binnen 24 uur met persoonlijk en deskundig advies.

Uw naam *

Telefoonnummer *

Uw E-mail adres

Uw bericht

Alle velden met een * zijn verplicht

Wilt u liever gebeld worden of enkel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom uw arbeidsrechten, laat dan hieronder uw nummer of mail achter.